Home > Analys: Franska Carrefour i större bottenformation

Analys: Franska Carrefour i större bottenformation

Franska Carrefour är nära att utlösa en köpsignal med en kurspotential på 31 %.

Carrefour SA är en fransk multinationell återförsäljare med huvudkontor i Boulogne Billancourt, Frankrike, Paris. Det är en av den största stormarknads kedja i världen (med 1.395 stormarknader i slutet av 2009. ), den näst största detaljhandeln grupp i världen när det gäller intäkter, och den tredje största i vinst (efter Wal-Mart och Tesco). Carrefour arbetar främst i Europa, Argentina, Brasilien, Kina, Colombia, Dominikanska republiken, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien, men har även butiker i Nordafrika och andra delar av Asien, med de flesta butiker är av mindre storlek än stormarknad eller ens stormarknad. Carrefour betyder ”Crossroads” på franska.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har planat ut och den kortare trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande.

Aktien gjorde sin toppnotering i november 1999 på 96.75 och har sedan dess upplevt ett flertal mindre uppgångar mot den dominerande fallande trenden. Aktien står nu troligtvis inför ännu en uppgångsfas men har ett par nivåer att forcera innan aktien kan ta fart på ovansidan.

Det senaste året har aktien gjort en större bottenformation i form av en huvudskuldra vändnings formation och är nu i slutfasen på denna formation. Ett mindre motstånd finns vid 19.10 euro och när detta passeras utlöses en köpsignal. Aktien har sedan ett större motstånd vid 20.50 euro och när väl detta passeras räknar jag med en snabbare uppgång till i första hand 26 euro. Däremellan finns svagt volymmotstånd varvid denna del av uppgången bör gå relativt fort.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper om motståndet vid 19.10 euro passeras med stigande omsättning. Vill man ha en mer tillförlitlig signal bör man köpa efter köpsignalen är genererad och då i en rekyl ned mot 19.10 euro vilket bör vara en stöd nivå framöver. Prisobjektivet vid utlöst köpsignal ligger vid 25 euro. En stop loss placeras under tidigare swing low vid 17.40 euro.

 

Carrefour (Veckodiagram)
Carrefour (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto