Home > Analys: Fundamental och teknisk svaghet stödjer fortsatt nedgång i Electrolux B.

Analys: Fundamental och teknisk svaghet stödjer fortsatt nedgång i Electrolux B.

Electrolux aktien befinner sig i en fallande trend efter en sämre delårsrapport i januari som utlöste en stark teknisk säljsignal. Vi har i analys 26 februari rekommenderat en blankning vid ett återtest underifrån, runt 152 kr, vilket utvecklas väl i enlighet med den fallande trenden.

Electrolux aktien tillhör en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen. Den svaga utvecklingen var initialt i viss mån dold då aktien visade en sidledes rörelse när börsen som helhet visade en tydligt stigande trend. I takt med sämre nyhetsflöde har den tekniska och fundamentala bilden blivit allt mer klar då aktien övergått till en fallande trend efter ett genombrott av en större toppformation. Katalysatorn till trendförändringen var en betydligt sämre delårsrapport i januari som lyckades bomma de flesta av analytikernas förväntningar. Förklaringen anges bland annat som stark prispress från USA, en marknad många hoppades skulle lyfta under perioden.  Den sämre rapporten har lett till ett flertal nedgraderingar från mäklarhus som ytterligare sätter press på aktien.

För ett par veckor sedan visades sämre statistik från branschorganisationen (AHAM) att leveranser av de sex största vitvarukategorierna i USA sjönk med 4.4 procent jämfört med samma månad innan.

I vanlig ordning har den tekniska bilden indikerat svaghet långt innan de negativa nyheterna vilket initialt visades genom aktiens underprestering i jämförelse med omxs30 index. Då aktien befinner sig i ett tidigt skede i en fallande trend är det sannolikt att nyhetsflödet främst domineras av negativa nyheter och att eventuella positiva nyheter får dåligt fotfäste på kursutvecklingen.

Den tekniska bilden från topppformationen indikerar en möjlig nedgång mot 111 kr vilket har goda förutsättningar att infrias så länge som kursen håller sig under 153 kr. Vår tidigare säljrekommendation vid upprekyl mot 152 kr visade sig med facit i hand vara välpreciserat då aktien nådde som högst 153 kr vid återtestet. Stoploss kan flyttas ned till break-even.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
59 (43,02) 0,4(0,61) 2,8 (,57) 4,7 (3,89) 6,50 2,35 49,99
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto