Home > Analys: Getinge balanserar på stödet….

Analys: Getinge balanserar på stödet….

Getinge aktien har återigen tagit sig ned för ett test av stödet vid intervallbotten från mitten av 2010. Vi ser två möjligheter beroende på de närmaste veckornas kursutveckling…

Getinge aktiens långsiktiga kursutveckling har sedan mitten av 2010 övergått till ett större handelsintervall mellan 139 och 237kr. Sedan mitten av 2013 har aktien uppvisat svaghet genom bildandet av sekvensen av fallande toppar vilket lett till ett flertal test av intervallgolvet, framförallt det senaste året.

Under februari ledde testet av intervallgolvet till en större upprekyl och en lokal topp runt 182kr för att därefter återigen handlas ner kraftigt. Aktien oförmåga att bibehålla köpkraften är ett illavarslande tecken som ökar oddsen att aktien tredje test av intervallgolvet kan leda till ett större genombrott på nedsidan. Detta skulle i sådana fall utgöra ett utmärkt tillfälle att blanka aktien på ett test av 139kr underifrån efter att först stängt signifikant därunder.

Än så länge är det inte avgjort då aktien de senaste tre veckorna handlats i ett allt avsmalnande handelsintervall i väntan på ett utbrott. Sker utbrottet på ovansidan d.v.s. aktien stänger ovanför 144kr på veckobasis öppnas det upp för uppgång mot 182kr vilket i sådana fall utgör ett kortsiktigt köptillfälle.

Blir genombrottet på nedsidan d.v.s. aktien passerar 134.50kr på nedsidan och stänger signifikant under 139kr på veckobasis är aktien blankningsbar mot 117kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

NIBE Industrier B
Entré köp/blankning invänta ett utbrott Ticker GETI B
Målkurs Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång P/E 29.7
Senaste 141.40kr Direkt avk. 1.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto