Home > Analys: Getinge kraftansamlar inför uppgång…

Analys: Getinge kraftansamlar inför uppgång…

Getinge aktien handlas inom ett tydligt intervall mellan motståndet vid kanaltaket och stödet vid kanalgolvet. Två vinstvarningar under 2013 har sänkt förtroendet för ledningen men enligt investment banken Société Générale har detta lett till måttliga förväntningar för bolaget och de har inlett bevakning av bolaget genom en köprekommendation.

Getinge-aktien har ett P/E på 23.2 vilket är högre än branschgenomsnittet på 11.70. Utdelningen förväntas ökad med 10 % årligen och är för närvarande 4.15 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2 %. Vinst per aktie är 8.83 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Närmaste stöd finns vid kanalgolvet runt 202 kr.  Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 243 kr.

Getinge aktiens kurspendlingar har de senaste åren följt en väl definierad stigande trendkanal. Kanaltaket har vid ett flertal tillfällen agerat som ett motstånd vilket vi poängterade i analys den 30 juli, att aktien sannolikt stod inför en rekylfas. Med facit i hand accelererade nedgången i samband med en vinstvarning vilket tog aktien ned för ett test av stödet vid kanalgolvet. Aktien har därefter handlats i ett smalt intervall mellan stödet runt 200 kr och 211 kr nivån, vilket sannolikt är en kraftansamlingsfas inför en resa upp mot tidigare toppnoteringar vid kanaltaket.

Under gårdagen steg aktien i kölvattnet av en bevakning och köprekommendation av Société Générale vilket tagit aktien upp mot ett mindre motstånd runt 211 kr. Forceras detta motstånd har vägen öppnats för en successiv uppgång mot tidigare toppnoteringar. Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 202 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto