Home > Analys: Getinge i rekyl till stödnivå

Analys: Getinge i rekyl till stödnivå

Getinge aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trendkanal. Aktien utlöste i december en köpsignal då motståndet vid 211 kr nivån passerades på ovansidan. En rekyl har inletts som tagit aktien ned för ett återtest av det tidigare motståndet vilket nu omvandlats till ett stöd.

Getinge aktien befinner sig i en tydligt stigande trendkanal där kanaltaket fungerar som motstånd vid kursrusningar och kanalgolvet som stöd i de naturligt förekommande vinsthemtagningsfaserna.

En köpsignal utlöstes i december då aktien forcerade 211 kr nivån på ovansidan vilket tog aktien upp i närheten av motståndet runt 225 kr nivån. En rekyl inleddes kort därefter som tagit aktien ned i närheten av det tidigare motståndet, vilket omvandlats till ett stöd och sannolikt leder till en återgång av den stigande trenden.

Huvudscenariot är en återgång till den stigande trenden efter ett lyckosamt test av stödet runt 211 kr. Skulle stödet å andra sidan brytas riskerar aktien att ta sig ned för ett avgörande test av den stigande trenden runt 204 kr som måste hålla för att huvudtrenden skall förbli positiv.

För den kortsiktige spekulanten uppstår därmed en attraktiv köpmöjlighet runt stödet vid 211 kr då stoppen kan sättas tajt i förhållande till den potentiella uppgångsmöjligheten. Tror man att börsen har ytterligare nedsida kan man hoppas att aktien tar sig ned mot 204 kr nivån då detta är det långsiktiga stödet.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid runt 211 kr följt av 205 kr Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 224 kr följt av tidigare högsta noteringar runt 243 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
24,6 (13,63) 2,0 (2,80) 3,4 (5,12) 1,9 (2,01) 4,15 8,83 64,26
Tal inom parentes avser branschsnitt
Dagsdiagram)
Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto