Home > Analys: Getinge tar avstamp från intervallbotten…

Analys: Getinge tar avstamp från intervallbotten…

Getinge aktien har genom en bullish hammer candlestick kraftigt avvisat stödet vid intervallbotten, vilket öppnar upp för en återhämtning mot 195kr i första hand.

Getinge aktiens långsiktiga kursutveckling har efter en botten runt 77 kr från 2009 de senaste åren övergått till ett bredare handelsintervall mellan 237 och 162kr.

I mitten av oktober 2014 forcerades intervallbotten signifikant och aktien stängde därunder på veckobasis. Detta har i efterhand visat sig vara ett falskt utbrott på nedsidan. Intervallbotten vid 162kr har därefter testats två gånger ovanifrån vilket cementerar denna nivå som en avgörande nivå på nedsidan.

I juli 2016 testades återigen denna nivå vilket resulterade i en kraftig avvisning genom bildandet av en hammer vändningscandlestick på veckobasis. Detta är ett tydligt styrketecken som öppnar upp för en större återhämtning i likhet med börsen som helhet som är på god väg att bryta upp.

Aktien är köpvärd på rekyl framförallt i närheten av 176kr som tidigare utgjort ett motstånd. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 168kr. Målkurs sätts konservativt till 195kr.

Getinge
Entré köp 176kr Ticker GETI B
Målkurs 195kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 168kr P/E 29
Senaste 178kr Direkt avk. 1.6%

På ovansidan finns motstånd vid 195, 206, 223 samt 237kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 176kr följt av vidare nedgång genom 166kr förväntas ytterligare test av stödet vid 162kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto