Home > Analys: Getinge vänder ned efter test av fallande MA 200.

Analys: Getinge vänder ned efter test av fallande MA 200.

Getinge aktien befinner sig i en fallande huvudtrend efter en rad vinstvarningar de senaste åren. Aktien har nyligen vänt ned efter ett test av det fallande jämviktsvärdet vilket öppnar upp för fortsatt kursfall till i första hand 162 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Getinge aktien har varit en riktig förlorare efter en rad med vinstvarningar de senaste åren. Initialt ledde vinstvarningarna till en kraftig utförsäljning under kort tid varvid aktien snabbt återhämtade kursfallet. Detta mönster bröts under mars 2014 då bolaget kom med ytterligare en vinstvarning, detta blev för mycket för investerar kollektivet som svarade med ett kursfall på drygt 20 % under dagen.

Aktien har därefter handlats i en fallande huvudtrend, där 200 kr utgör en viktig referensnivå som måste forceras för att den tekniska bilden skall vändas till positiv.

Inom den fallande trenden navigerar aktien efter stödet vid kanalgolvet och motståndet vid kanaltaket. Aktien var i slutet av 2014 uppe och testade detta motstånd och det fallande MA 200, men har inte orkat med en bestående notering vilket ger negativa signaler. Minsta motståndets lag är tillsvidare tydligt nedåtriktad.

Då aktien misslyckats med ett utbrott uppåt är det sannolikt med en rekyl ned mot i första hand stödet runt 162 kr.

Vi ser ett kortsiktigt blankningsläge runt 177 kr. En stoploss placeras förslagsvis ovanför 182 kr. Målkurs sätts konservativt till 162 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 162 följt av 147 kr. Motstånd runt 182 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto