Home > Analys: Gilead Science kan bli intressant efter rapport

Analys: Gilead Science kan bli intressant efter rapport

Att jaga så kallade ”momo”-aktier som trendar starkt brukar kännas skönt till en början, risken är bara att det snabbt slår tillbaka mot en när man blir för bekväm med sin strategi. Motsatt situation gäller de som blankar en aktie som trendar nedåt, har trenden dessutom börjar uppvisa utmattningssymptom fungerar täckande blankare som raketbränsle när aktien väl tar fart uppåt. Gilead Science rapporterade igår, beroende på marknadens reaktion idag kan en spännande situation uppstå för fortsatt studs.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Gilead Science är på inget sätt en aktie som befunnit sig i någon superbjörn utan var när det begav sig intill toppen 2015 tillhörde denna aktie de hetare på Nasdaq.

Aktien toppade alltså 2015 efter en stark uppgång under många år, toppen landade på drygt 121 dollar, en nivå som slogs ut under ett par dagar. Dock stängde aktien just den ödesmättade sommarveckan 2015 under vår alltid viktiga nivå som vi lärt oss från Gann-skolan.

Sedan nedgången tog sin början ser vi hur aktien rör sig mellan våra pivots och dessutom, vid varje tillfälle som en nivå brutits så har aktien tagit sig till nästa lägre pivot. Nu senaste har aktien funnit stöd 180 grader från 121 dollar på 65 dollar-nivån som dessutom markerade starten på sista större uppgångsfasen i Gilead Science in mot toppen 2014. Från denna nivå har vi nu fått en fin studs, huruvida denna har möjlighet att stiga ytterligare får vi se men det finns goda möjligheter.

Gilead Science (dagsdiagram)
Gilead Science (dagsdiagram)

Drar vi en trendlinje från toppen i juli förra året ser vi något intressant, Gilead Science håller just nu på att utmana denna trendlinje. Tittar vi på Gann-hjulet hittar vi ett potentiellt motstånd vid 69 dollar. Etablerar sig priset ovanför denna nivå efter rapporten utan att ha brutit 65 dollar är vi positiva ytterligare ett tag.

Tittar vi på oscillatorerna har de uppvisat tunga divergenser på daglig basis, samtidigt har de redan spelats ut i och med den senaste studsen. Tittar vi på oscillatorerna på veckobasis ser vi hur Slow stochastic-indikatorn gett oss en köpsignal.

Gilead Science (veckodiagram)
Gilead Science (veckodiagram)

Gilead Science rapporterade som sagt igår kväll, och beroende på hur marknadens reaktion till resultatet blir kan vi få en positiv signal. Men precis som med Intel i förra veckan ser vi gärna en balanserad reaktion och därefter att aktien etablerar sig och stänger ovanför 69 dollar varpå man kan gå lång för en större studs mot 81 dollar och en nödutgång vid 65 dollar. Det är dock viktigt att bibehålla en vettig risk/reward varför man får släppa aktien om den t ex öppnar 7 % upp imorgon samtidigt som vi vid en negativ reaktion behöver avvakta att 69 dollar nivån tas ut.

 

Gilead Science – en överblick
Entré köp $69.00 Ticker GILD
Målkurs $81.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $65.00 P/E (est 2017)  8.20
Senaste $68.51 Direkt avk. (est 2017) 3.1 %
Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto