Home > Analys: Gilead Science på väg igen?

Analys: Gilead Science på väg igen?

Tidigare i år, närmare bestämt den 3 maj flaggades det för att något stort kunde vara på gång i Gilead Science. Aktien flackade, tappade nästan greppet men kom sedan igång rejält. Efter en stunds konsolidering och etablering över nyckelnivå kan det vara dags för ytterligare lyft!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Efter att Gilead Science bröt den fallande trenden i mitten på juni i år har den inte tittat tillbaka utan dragit vidare uppåt efter endast kortare konsolideringar. Botten kom in vid 63 dollar och aktien handlas idag kring 83 dollar.

Att aktien bara haft kortare faser av konsolidering indikerar att det finns mycket energi i nuvarande rörelse, vilket inte enkom behöver innebära att det blir utväxling på uppsidan så klart, men efter att 80 dollar nivån tagits ut indikeras högre priser inom ramen för nuvarande fas.

Hittills har rörelsen i GILD avverkat fem vågor. Vi ser dock ganska tydligt att den mellersta vågen är den kortaste av de tre rörelserna uppåt, vilket då inte räknas som en femvågssekvens eftersom den tredje vågen inte får vara den kortaste. Det är i en positiv tolkning därför sannolikt att aktien ur ett Elliott wave perspektiv är inne i en tredje våg som normalt sett är den starkaste fasen i en trend och som tenderar att bli förlängd. Vi söker schematiskt nu efter nio tydliga vågor uppåt.

Gilead Science (dagsdiagram)

Gilead Science har i det kortare perspektivet ett viktigt stöd vid 80 dollar, vilket helst inte ska underskridas för fortsatt tryck på ovansidan. Närmaste långsiktiga motstånd av dignitet hittar vi faktiskt inte förrän på drygt 100 dollar! Kortsiktigt har vi motstånd vid 84 respektive 86 dollar.

Aktien har hittills, inom ramen för nuvarande rörelse, mäktat med en topp den 8 september på drygt 86 dollar. Och satte en botten efter en trevågssekvens nedåt den 28 september varpå aktien satt iväg och börjat en kortsiktig konsolidering.

Planen är att köpa aktien på ett utbrott ovan 84 dollar för en lite större rörelse mot 100 dollar. Vår nödutgång i form av en stopp-loss sätts som en daglig stängning under 80 dollar. Gilead Science rapporterar i slutet av oktober, närmare bestämt den 26. Ligger inte positionen på ett rimligen gott plus då bör man överväga att stänga positionen eftersom rapporter tenderar att kunna skapa kraftiga rörelser åt båda håll.

Gilead Science – en överblick
Entré köp $84.00 Ticker GILD
Målkurs $100.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $80.00 P/E (est 2017)  9.30
Senaste $83.04 Direkt avk. (est 2017) 2.6 %
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.