Home > Analys: Gillas eller inte är frågan för Facebook

Analys: Gillas eller inte är frågan för Facebook

Oktober är inte sällan en intressant månad, men årets oktober är av extra stort intresse för oss som applicerar metoder sprungna ur W.D Ganns arbete. I år är det på de amerikanska börserna nämligen 10 år sedan toppen i oktober 2007 och 30 år sedan kraschen 1987. Detta samtidigt som vi är inne i ett år som slutar på talet 7, och såna år har historien lärt oss kan få en skakig höst. Givet den respekt man bör ha för 30 årscykeln så gäller det att hitta setups som har en tydlig relation mellan risk och reward samtidigt som man ska ha tydliga ramar. En sådan situation har vi för närvarande i Facebook, får vi trycka på gilla (köp) – knappen eller inte?

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Facebook är ett varumärke som knappast behöver närmare introduktion. Det lär tydligen vara speciellt använt av personer i 35 – 45 års åldern. Som de flesta amerikanska teknologiaktier med värdighet har Facebooks utveckling de senaste åren varit enastående och frågan är nu om det kan gå att i närtid kapitalisera på den stigande trenden.

Facebook satte sitt senaste All time high vid 175 dollar den 27 juli i år och har sedan dess rört sig i sidled. En rörelse som rent generellt inte är särskilt märklig givet den tidigare starka utvecklingen. Samtidigt så ska den lägre toppen som kom in den 12 september respekteras. En lägre topp 45 dagar efter en föregående topp är att betrakta som en varningssignal eftersom det är 1,5 gånger rytmen av 30. Den typen av relationer i tid bör innebära att man är på tårna.

Med ovan sagt så kom den botten, som än så länge utgör den lägsta botten sett från toppen, in den 25 september. Två månader är 60 dagar, vilket är 2 gånger 30 dagar. Således en klart intressant reaktion.

Facebook har ett stöd/motstånd där vi nu befinner oss, det vill säga kring 170 dollar. Ytterligare stöd bör kunna ligga i området kring 163 respektive 161 dollar där botten från den 25 september infinner sig. Motstånd har vi vid den fallande trendlinje som sammanbinder topparna från 27 juli och 12 september.

Facebook (dagsdiagram)

Facebook är i ett känsligt läge och det står och väger. Men om aktien kan bryta upp över ovan nämnda toppar har vi en köpsignal på plats. Triggern sätter vi till en daglig stängning över 173 dollar. Vår målnivå för rörelsen sätter vi till Gann-nivån 197 dollar och stoppen kan placeras som en daglig stängning under 169 dollar.

Tar man en titt på de dagliga oscillatorerna ser de för stunden ut att möjligen vara på väg att rulla över nedåt, samtidigt befinner de sig i ingenmansland och signalerar inte mer än att aktien i sämsta fall konsoliderar sig. Oavsett lär de ha piggat till sig om vår setup triggas. För utan signal agerar vi inte. Facebook rapporterar i slutet av oktober och man bör inte, om man inte ligger på bra plus hålla position över en rapport.

Facebook- en överblick
Entré köp $173.00 Ticker FB
Målkurs $197.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $169.00 P/E (est 2017)  31.7
Senaste $169.98 Direkt avk. (est 2017) 0.0 %

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto