Home > Analys: Glidande medelvärde agerar som vägvisare i Telia Sonera.

Analys: Glidande medelvärde agerar som vägvisare i Telia Sonera.

Telia Sonera aktiens starka utvecklig sedan mitten av april månad är sannolikt över då aktien trots ett flertal försök misslyckats med en etablering ovanför 200 dagars glidande medelvärde.

En placering i Telia Sonera aktien rekommenderas i huvudsak för den kortsiktige spekulanten då aktien sedan fem år tillbaka varit fastlåst i intervallet 40.60 kr till 56.60 kr och därmed bundit upp kapital för den långsiktige aktören.

Sedan februari månad har det långsiktiga glidande medelvärdet fungerat först som stöd och sedan efter ett genombrott i början av mars som motstånd. Aktien har testat medelvärdet underifrån ett flertal gånger under april och i slutet av maj månad utan att lyckas forcera detta vilket ger negativa signaler framöver. Det smala handelsintervall där aktien handlats de senaste två veckorna har brutits på nedsidan vilket utlöst en mindre säljsignal.

Vi har i analys 26 maj rekommenderat, med hänsyn till aktiens långsiktigt svaga utveckling att man tog tillfället i akt att kliva av långsiktiga positioner då aktien visat en kraftig uppgång sedan mitten av april månad. Detta har i efterhand visat sig vara vältajmat då aktien nu utlöst en mindre säljsignal.

Vi har fortsättningsvis en sval inställning till aktien och rekommenderar för den kortsiktige aktören en blankning i närheten av 49 kr nivån. Stoploss placeras förslagsvis ovanför 50.20 kr. Målkurs sätts konservativt till 46 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns runt 46 följt av 44 kr. Närmaste motstånd runt 50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TLSN

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto