Home > Analys: God potential för vidare uppgång i Semafo.

Analys: God potential för vidare uppgång i Semafo.

Semafo aktien handlas i en långsiktigt stigande trendkanal där aktien nyligen vänt uppåt från ett test vid kanalbotten och brutit en kortare nedtrend under ökad omsättning vilket ger positiva signaler. Rekyler är köpvärda framöver och vi har siktet inställt på ett test av tidigare toppnotering runt 28 kr inom kort.

Semafo aktien har efter en lågnotering på 8.74 kr i juni 2013 uppvisat en sekvens av stigande bottnar och toppar i en tydligt definierad stigande trendkanal. Kanaltaket agerar som motstånd och begränsningslinje för vidare kursuppgångar och signalerar ofta starten av en rekyl efter ett test. Kanalbotten fungerar som stöd vid vinsthemtagningsfaser och är en idealisk ingångsnivå för både den långsiktiga investeraren och den kortsiktiga spekulanten.

I början av februari accelererade uppgången i aktien och motståndet vid kanaltaket bröts och omvandlades till en stödnivå. Stödet ledde initialt till en kraftig motreaktion vid första testet men bröts kort därefter vilket ledde till en kraftig utförsäljning där aktien tappade drygt 25 % under kort tid. Aktien har därefter handlats i en sidåtgående rörelse som med tiden tagit aktien mot det långsiktiga stödet vid kanalbotten där aktien återigen startat en uppgångsfas.

Alla pusselbitar har nu ramlat på plats för en bestående uppgång då aktien tagit ett rejält kliv uppåt efter ett test av stödet vid kanalbotten under ökad handelsaktivitet vilket skett efter en längre tids kraftansamlingsfas.

Vi ser rekyler som köpvärda framöver och en idealisk ingångsnivå vore en mindre rekyl ned mot 25 kr nivån som omvandlats till ett stöd. En stoploss placeras förslagsvis under 24 kr. Målkurs i första hand tidigare toppnoteringar runt 28 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto