Home > Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Boliden

Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Boliden

Boliden aktiens pendlingar har blivit allt snävare inom en större symmetrisk triangel. Formationen är vanligtvis en fortsättningsformation vilket kombinerat med en mindre dubbelbotten ger goda förutsättningar för ett utbrott på ovansidan.

Boliden aktien handlas i ett avsmalnande handelsintervall där köparna bjudit allt högre priser medans säljarna accepterat lägre priser vilket återspeglas av en symmetrisk triangelformation. Denna formation är vanligtvis förekommande som en fortsättningsformation vilket i detta fall innebär att uppgången från lågpunkten runt 16 kr från 2009 inte är över. Faktorer som stödjer denna hypotes är dels bildandet av en dubbelbotten ovanför stödet vid 85 kr samt en bottenkänning för gruvaktier som helhet.

Så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 85 kr finns det goda förutsättningar för ett utbrott på ovansidan. Aktien håller för närvarande på att brottas med ett mindre motstånd vid den psykologiska 100 kr nivån vilket om forceras lämnar vägen öppen för ett avgörande test av motståndet runt 117 kr.

Forceras 117 kr nivån utlöses en köpsignal vilket sannolikt blir av det kraftigare slaget med tanke på att aktien samlat kraft under tre års tid.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är svagt tigande. Närmaste stöd finns vid 87 kr. Motstånd finns vid 100, 106 samt 117 kr.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
15,4 0,8 1,2 4 4 6,41 82,10
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto