Home > Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Skanska.

Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Skanska.

Byggbolaget Skanska fortsätter att söka sig sakta men säkert norrut. Aktien fortsätter även att balanseras vid 200 dagars glidande medelvärde, sedan 18 maj. Efter nedgången från årshögsta i början av februari, noterar vi nu även att säljstyrkan inte finner riktigt momentum senaste veckorna, vilket sänder goda signaler för uppgång framöver…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Det svenska byggbolaget Skanska har sedan nedgången från årshögsta vid 230 kronor i början av februari i år, sakta men säkert rört sig söderut.

Efter att vi uppnådde årslägsta den 6 april vid 198.50 kronor, har vi däremot funnit köpstyrka som tagit oss tillbaka till en svagt positiv bana norrut.

Tydliga balanspunkter med historisk hög volym, har inneburit att vi rört oss någon cyklist norrut allt eftersom vi funnit etablering över tekniska nyckelnivåer.

Att vi nu sedan 18 maj upplevt en tydlig balansering vid 200 dagars glidande medelvärde, i samband med att säljstyrkan även ej funnit momentum senaste veckorna bådar gott framöver.

Visst fick vi ett kortfattat ryck mot nedsidan tidigare i maj. Det ser vi dock som en kortfattad anomali i samband med den politiska oron som råder i USA, som står till viss bas för att vi nu ser ett attraktivt köpläge.

Vi ser därmed ett köpläge redan idag, i samklang med den underliggande positivitet som råder. Däremot gäller det att hålla ett öga på 210 kronor, som vi tar allt närmre kliv emot.

Även om vi räknar med ett visst motstånd vid 210 kronor, ser vi framförallt att tyngre motståndsnivåer vid 215 följt av tunga 220 kronor som noterat högst volym senaste året, kommer ge större avtryck.

Målkursen landar på 220 kronor, strax under årshögsta.

Skulle svaghet däremot uppdagas, håller vi extra koll på om vi får en negativ divergens från MA 200. Möjligtvis skulle en trigger kunna vara att de tidigare annonserade infrastruktursatsningar i USA från Trump ej lyckas genomföra. Däremot ser vi att detta i ett sådant fall bör komma längre fram i tidshorisonten, och ej påverka den nuvarande underliggande positivitet.

Aktien handlas även strax under de lite kortare medeltalsvärde som MA 50 och 100, som ser ut att ge en indikation på att nu börja peka norrut, likt det långsiktiga MA 200 gör i dagsläget.

Ur nyhetsflödet slutet av maj noterar vi bland annat att Skanska fått en order i Helsingfors värd cirka 360 miljoner kronor, för att bygga 189 lägenheter.

Skanska går även in och investerar 440 miljoner kronor i den första etappen av kontorskomplexet Brama Miasta i Lods, Polen enligt ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande den 24 maj framgick det även att Skanskas tidigare chef för Skanska USA Civil, Rich Cavallaro åter blir vd för verksamheten, och lämnar därmed sitt nuvarande ansvar för den amerikanska byggverksamheten. Därmed ersätter han nuvarande chefen Mike Cobelli som istället går in i en senior rådgivarroll istället, för att stötta arbetet i att stärka lönsamheten inom USA Civil.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B.

Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Skanska.

Skanska
Entré köp 207.80 kr Ticker SKA B
Målkurs 220.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 204.00 kr P/E 12.3
Senaste 207.80 kr Direkt avk. 4.0%

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto