Home > Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Swedish Match

Analys: Goda förutsättningar för uppgång i Swedish Match

Swedish Match rapporterar för fjärde kvartalet på onsdag morgon. Den tekniska bilden har ljusnat då en fallande kilformation har bildats i kombination med en mindre dubbelbotten. Aktien är rejält pressad vilket kan innebära att eventuella bakslag i delårsrapporten redan är inprisat.

Swedish match har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 285 kr från juli 2012. Aktien har tappat drygt 30 % på börsen och det har inte funnits några tekniska skäl till att äga aktien förrän tills för ett par veckor sedan. Aktien handlas inom en större fallande kilformation där stödet vid kilbotten har testats framgångsrikt två gånger och bildat en mindre dubbelbotten.

Aktien steg kraftigt förra fredagen handel och passerade marginellt tidigare swing toppen runt 203 kr vilket är ett led i en större trendvändning.  Då aktien rapporterar för fjärde kvartalet kommer utfallet självklart ha en större påverkan på aktie kursen, men med bakgrund av den positiva diagramformationen samt en längre tids underprestering skulle det inte vara förvånande om eventuella bakslag redan är inprisat i aktie kursen.

Aktien rapporterar för fjärde kvartalet på onsdag morgon där ett rörelseresultat på 914MKR väntas.

Aktien handlas betydligt under det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Närmaste stöd finns runt 190 kr. Motstånd finns vid 203, 210 samt 230 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
14,5 (13,74) 3,3 (2,74) -27,8 (-20,89) 3,6 (4,49) 7,30 14,14 -7,38
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto