Home > Analys: Goldman Sachs etablerar negativ trend

Analys: Goldman Sachs etablerar negativ trend

Det har varit mycket positiva signaler på sistone och i och med att säljsignaler behöver bekräftas med en lägre topp minst trettio dagar efter en förmodad sådan får man ha tålamod. Nu behöver vi inte ha det längre då Goldman Sachs indikerar att trenden från lågpunkten den 28 juni förra året mycket väl kan vara till ända. Äntligen dags att få in lite negativa positioner, om än kortsiktiga sådana, i portföljen!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Även om de stora cyklerna tidsmässigt inte verkar ha fallit på plats för en stor topp i Goldman Sachs har vi indikationer på att någonting har hänt på medellång sikt. Även om den viktiga prisnivån på 249 dollar togs ut under ett antal dagar så var det en varningssignal när aktien inte lyckades bryta upp över 249 dollar igen utan kom tillbaka ner igen. Eftersom 249 dollar bildar en 180 graders relation med förra sommarens botten vid 139 dollar behöver man vara vaken på åtminstone en rekyl.

Vad vi därefter bevakar är om den nya trenden klarar av att bestå längre än den sista fasen i föregående trend. Slutsatsen av bevakningen är att den första fasen i rekylen minst har klarat av just detta. Nu när vi ser att priset fallit förbi botten från den 27 mars är sannolikheten för mer nedsida relativt stor.

Vad vi i bästa fall har att göra med är en större trevågs sekvens nedåt som ska korrigera uppgången från förra sommaren. I och med att vi har passerat alla 180 och 360 graders relationer på vägen ned hittills tar vi nu sikte på nästa. I en positiv tolkning torde den nuvarande nedgången att klara av att minst nå 195 dollar nivån.

Goldman Sachs (dagsdiagram)
Goldman Sachs (dagsdiagram)

Tittar vi på tekniska formationer befinner sig Goldman Sachs nu sannolikt i en rätvinklig triangel med den räta vinkeln på nedsidan samtidigt som vi inom triangeln får lägre och lägre toppar på ovansidan. Detta brukar betyda att aktien ska bryta ur triangeln på nedsidan.

De dagliga oscillatorerna har nyligen vänt nedåt igen och 50 dagars glidande medelvärde lutar brant nedåt vilket indikerar en negativ trend på medellång sikt.

Det ser sammanfattningsvis jobbigt ut för Goldman Sachs på kort till medellång sikt. Idén är att korta aktien på en stängning under 218 dollar med en målnivå på 195 dollar. Vår nödutgång i form av en stop-loss placeras lämpligen vid de nyligen satta topparna i nuvarande konsolidering på 225 dollar.

 Goldman Sachs – en överblick
Entré sälj $218.00 Ticker GS
Målkurs $195.00 Marknad NYSE
Nödutgång $225.00 P/E (est 2017)  11.67
Senaste $218.43 Direkt avk. (est 2017) 1.1 %
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto