Home > Analys: Goldman Sachs ser intressant ut inför FED

Analys: Goldman Sachs ser intressant ut inför FED

Goldman Sachs har jobbat på uppåt i ett rasande tempo och även om marknaden ser både sträckt och överköpt ut kan det finnas mer att ge. Idag kan USAs Centralbank med Janet Yellen i spetsen både leverera en ny styrränta samt ge signaler kring framtiden, något som kan komma att påverka banksektorn i stor utsträckning. Som vanligt gäller det att ha en plan och vara beredd!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

I det större perspektivet sett från kulmen på finanskrisen och dess lågpunkt har faktiskt Goldman Sachs utvecklats svagt relativt sektorn i stort. Vi kan se att prismönstret i Goldman Sachs (första grafen nedan) har uppträtt ganska sladdrigt i jämförelse med sektor ETFen XLF (andra grafen nedan). Det idag mest iögonfallande är dock hur de sedan lågpunkten förra året synkront har rört sig med kraft uppåt, vilket indikerar att vi är på väg att nå någon form av extrem.

Både Goldman Sachs och sektorn i stort har nått en viktig prisnivå, pausat och konsoliderat den starka utvecklingen. Om aktien nu, möjligen med hjälp av FED kan trycka förbi motståndet på $249 (för Goldman Sachs) och etablera sig ovanför detta och ta sig över $255 som är senaste toppen i nuvarande fas är signalerna på plats för vidare uppgång mot $281.

Faller signalerna på plats blir nuvarande motstånd följaktligen stöd och skulle vi få uppleva ett falskt utbrott så är signalen för det att priset på nytt tar sig under $249 och lyckas stänga under denna nivå.

Goldman Sachs (dagsdiagram)
Goldman Sachs (dagsdiagram)

Tidsmässigt kan vi hitta en mycket intressant tidpunkt för sektorn i stort, den 28 mars sammanfaller de stora cyklerna på ett intressant sätt och från denna tidpunkt bör man vara väldigt vaken på utvecklingen för banksektorn generellt. För Goldman Sachs hittas motsvarande tidpunkt först något senare, men drabbas sektorn i stort av en svacka bör detta om inte annat tynga även GS.

Planen vi har när det gäller Goldman Sachs är att avvakta FED, se om vi kan få en positiv reaktion och stängning för att trigga en köpsignal. Signalen triggas om $255 tas ut, priset bör då ha goda chanser att lyckats med att ha etablerat sig ovanför den viktiga $249 nivån. Vi tar sikte på vår målkurs $281 men är vaksamma inför månadsskiftet om vi inte gått i mål redan. Nödutgången i form av en stop-loss placeras lämpligen som en daglig stängning under $249 alternativt en hård stopp strax under. Med hård stopp menas att man lagt in en stop loss i sin handelsapplikation som exekverar när satt nivå träffats.

Som vanligt är det viktigt att vänta på att rätt signaler faller på plats. Tidigare analys på Goldman Sachs hittar du här.

 

Goldman Sachs – en överblick
Entré köp $255 Ticker GS
Målkurs $281 Marknad NYSE
Nödutgång $249 P/E (est 2017)  12.84
Senaste $247.72 Direkt avk. (est 2017) 1.1 %

 

XLF (dagsdiagram)
XLF (dagsdiagram)
Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto