Home > Analys: Goldman Sachs ser intressant ut för långa positioner

Analys: Goldman Sachs ser intressant ut för långa positioner

När vi ser till den bredare amerikanska marknaden flörtar den nu med möjligheten att signalera ytterligare uppgångar, inte bara i tid utan även vad gäller det väsentliga, priset. Bankaktier definierade som den amerikanska ETFen med ticker XLF satte igår högsta noteringar och slog därmed ut den potentiella tidstoppen från i början på juli månad. Vi söker därmed intressanta bankaktier för långa positioner. Idag fokuserar vi på Goldman Sachs som har en mycket spännande relation mellan risk och reward!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

Det fanns och finns fortfarande delvis skepsis till ett positivt scenario för Goldman Sachs då vi har svårt att blunda för det faktum att pristräffen vid toppen den 3 mars tidigare i år kom in nära nog 360 grader på Gann-hjulet mot botten den 28 juni 2016. En sådan relation kan nämligen definitivt sätta punkt för en hel trend. Samtidigt fick vi inte riktigt till tidscyklarna vid toppen i våras.

Den nu pågående apprecieringen i pris tog sin början tidigt i somras, nämligen under de första skälvande dagarna i juni. De som jobbar med att kombinera Elliotts vågteori med Gann finner nu att uppgången från den 28 juni 2016 intill toppen i början på mars 2017 står i nära nog en 360 graders relation till botten i början på juni. När nu inte tiden gått i mål tidigare öppnar vi för möjligheten att uppgången inte ännu nått vägs ende, speciellt när vi får ihop tiden för en möjlig lågpunkt.

Elliotts vågteori säger att en uppgångsfas ska bestå av fem vågor, varav tre är positiva åtskiljda av rekylvågor som därmed blir två till antalet. Det är möjligen inte solklart visuellt när det gäller Goldman Sachs, men när vi ser att en möjlig våg 1-3 står i 360 graders relation med en möjlig våg 4 blir vi med ens på hugget.

En spännande egenskap hos grafen i Goldman Sachs är den snygga avstämningen mot Gann-nivån 218 dollar den 24 juli.

Goldman Sachs (dagsdiagram)
Goldman Sachs (dagsdiagram)

När vi vänder oss mot de klassiska tekniska indikatorerna finnar vi att 200 dagars glidande medelvärde är positivt, 50 dagars medelvärdet är horisontellt. Detta indikerar att den långa trenden är fortsatt positiv samtidigt som den medellånga trenden är neutral. En situation man kan förvänta sig i ett läge där vi söker en intermediär lågpunkt i en långsiktigt positiv trend.

Oscillatorerna är nedtryckta, RSI på dagsbasis har börjat trenda uppåt i och med lågpunkten i början på juni och Slow stochastic indikatorn har precis vänt från nedtryckta nivåer. Detta stämmer väl in på ett positivt scenario framöver.

Givet situationen i Goldman Sachs, marknaden i stort samt bankaktier i synnerhet är det lämpligt att ha en positiv attityd så länge som 218 dollar nivån håller. Vi kan förvisso redan ha fått in en pristopp i Goldman Sachs på 255 dollar i början på juni, men ett seriöst återtest av denna nivå ligger nu logiskt sett i korten. Man kan därmed, eftersom Goldman Sachs redan redovisat sitt halvårsresultat, köpa aktien ovanför gårdagens högsta på 223 dollar med en stopp på en daglig stängning under 218 dollar. Målnivån sätter vi strax under topparna från juni på 249 dollar som är en viktig nivå utifrån Gann-hjulet.

Motivet till att sätta en trigger på dagens set-up är att det breda amerikanska indexet SP500, flörtar med den ur Ganns perspektiv mycket viktiga 2 476 nivån. Fallerar den breda marknaden här lär GS fallera och man ska inte kasta bort vare sig kronor eller dollar i onödan. Vi vill helt enkelt försöka filtrera bort risken för en falsk signal.

 Goldman Sachs – en överblick
Entré köp $223.00 Ticker GS
Målkurs $249.00 Marknad NYSE
Nödutgång $218.00 P/E (est 2017) 11.94
Senaste $221.64 Direkt avk. (est 2017) 1.3 %
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto