Home > Analys: Goldman Sachs visar styrketecken

Analys: Goldman Sachs visar styrketecken

Goldmans Sachs har gått starkt på börsen och handlas i en långsiktigt uppåtriktad trend. Den tidigare toppen vid 156.50 $ forcerades för ett par veckor sedan och utlöste en ny köpsignal. Det är sannolikt med vidare uppgångar till nästa motståndsnivå vid 175 $.

Goldman Sachs (GS) är ett av de ledande värdepappersföretagen i världen. Företaget erbjuder olika finansiella tjänster till en diversifierad kundkrets. Den New York-baserade företaget har kontor i viktiga finansiella centra runt om i världen. Verksamheten är segmenterad i fyra huvudlinjer – investment banking, institutionella klient tjänster, investeringar och lån, och kapitalförvaltning. Per den 30 juni 2012, sysselsätter Goldman totalt 32 300 anställda.

Aktien handlas över det stigande långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid 175 följt av 185 $. Stöd finns vid 156, 148 samt 143 $.

Goldman Sachs har gått starkt på börsen sedan botten runt 90 $ förra sommaren och handlas i en tydlig upptrend. Rekylen mot den stigande trenden har avklarats och aktien har återigen tagit tydliga kliv uppåt med åtföljande volym bekräftelse. Vi har tidigare haft en positiv inställning och såg ett sannolikt scenario ett test av den tidigare toppen runt 156.50 $. Då denna topp blivit passerad är det dags att se på nästa potentiella nivå på ovansidan och avvakta utvecklingen tills att antigen aktien tagit sig dit, eller det mindre sannolika scenariot, ett brott upptrenden. De nivåer vi navigerar efter framöver är 175 på ovansidan eller ett test av stödet i form av den stigande trendlinjen vid 148 på nedsidan.

Då trenden är uppåtriktad ser det positivt ut för vidare uppgång mot åtminstone nästa motståndsnivå runt 175 $. Så länge som aktien handlas ovanför trendlinjen runt 148 $ räknar vi med fortsatta uppgångar.

Aktien handlas på NYSE, New York Stock Exchange, under symbol GS

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto