Home > Analys: Gruvbolaget Semafo i stigande trend

Analys: Gruvbolaget Semafo i stigande trend

Semafo’s aktie diagram uppvisar en ”rounding bottom” formation vilket ger långsiktigt positiva signaler i aktien. Aktien noterade en lågpunkt på 8.74 kr i juni månad och handlas nu i en tydligt stigande trendkanal. Rekyler ned mot kanalgolvet är köpvärda framöver.

Semafo-aktien har ett P/E på -9.5 jämfört med bransch genomsnittet på 10.67. Utdelningen är 0.27 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 1.6 %, vilket är något lägre än bransch snittet på 2.38 %. Vinst per aktie är -1.72 kr.

Aktien handlas över det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste stöd finns kanalbotten runt 14 kr. Motstånd vid kanaltaket runt 19 kr.

Semafo aktien har sedan introduktionsdagens handlats i en kraftigt fallande trend och tappat drygt 85 % av kursvärdet sedan toppnoteringen vid 62 kr. Efter en lågnotering på 8.74 kr har aktien uppvisat en sekvens av stigande bottnar vilket i kombinerat med en bottenformation i form av ”rounding bottom” ger långsiktigt positiva signaler framöver. Aktien har lämnat ett mindre motståndsområde runt 16 kr och är på väg upp för ett test av motståndet vid kanaltaket runt 19 kr.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien håller sig ovanför 14 kr nivån och ser rekyler som köpvärda framöver, speciellt i närheten av stödet vid kanalbotten runt 14 kr. Skulle aktien forcera motståndet vid kanaltaket runt 19 kr under ökad omsättning är det en mycket positiv utveckling och signalerar ett signifikant ökat köptryck.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto