Home > Analys: Guldet bearish med angränsande stödnivåer

Analys: Guldet bearish med angränsande stödnivåer

Guld fortsätter tappa mark medan den amerikanska räntan på 10 år noteras på den högsta nivån på 7 veckor. Detta kan härledas till en starkare amerikansk ekonomi och förväntningar om att den amerikanska centralbanken kommer att trappa ner på obligationsköpen i december.

Under 2013 kan nedgången för guldet summeras till 23 procent och går däremot mot största nedgången sedan 198,  i bakgrund av att efterfrågan på ”Safe Haven” varit låg under årets rally på aktiemarknaden, samtidigt som inflationsförväntningarna varit låga.

Priset på guld föll betydligt efter jobbrapporten i fredags och fortsätta ner i veckan. På tisdagen noteras priset 0,06 procent upp till 1280,30 dollar vid en teknisk stödnivå.

Hedgefonder börjar överge kontakt för uppgång och säljkontakten är nu på den högsta nivån på fyra veckor. Detta efter att den senaste tiden positiva makrostatistik som flaggar om att den amerikanska centralbanken kommer att trappa ner sina obligationsköp i december.

”Guld kommer at vara under press eftersom nedtrappningsspekulationerna fortsätter. Utsikterna är bearish”, sade Sterling Smith, futuresspecialist vid Citigroup i Chicago, till Bloomberg News.

Vad gäller den fysiska importen från den största konsumenten Indien, väntas importen falla under årets festivalsäsong.

Sett ur ett tradingperspektiv där vi letar efter bra förhållande mellan risk och avkastning är den långsiktiga trenden fallande.

I det kortare perspektivet (nån dag till några veckor) är trendbilden otydligare. Det glidande medelvärdet på 20 och 100 dagar har en neutral lutning.

På nedsidan utgör den stigande trendlinjen potentiellt stöd. Därunder har vi oktoberbotten vid vid ca 1250 dollar som kan agera hinder.

På uppsidan bevakas oktobertoppen vid 1360 dollar och en etablering ovanför nivån skulle innebära en mer optimistisk syn för de kommande veckorna.

Sammanfattningsvis är utsikterna för guldet bearish, men det finns tekniska nivåer på nedsidan som kortsiktigt kan utgöra hinder för säljarna.

Guld
Guld
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto