Home > Analys: Guldet riskerar nedåtrekyl

Analys: Guldet riskerar nedåtrekyl

Vi skrev i vår analys av guldet 4 september att guldet, som då låg vid 1 693 dollar per ounce,  fått köpsignaler.

Köpsignalerna indikerade att guldet skulle kunna gå upp och testa toppnivåerna kring ca 1 912 med en första anhalt vid motståndsnivån vid ca 1 800.

Etablera sig sedan guldet, i ett något senare läge, även över motståndet vid ca 1 912 så får det en ny och betydligt starkare köpsignal. Då siktar vi på att guldet ska kunna gå upp till minst ca 2 100-2 200.

Nu har guldet, som i skrivande stund ligger vid ca 1 760, emellertid kommit upp i närheten av 1 800 motståndet.

Den långa trenden är fortfarande uppåtriktad. Den korta trenden, som vände uppåt i början av juli, har däremot börjat tveka.

Samtidigt har guldet blivit överköpt. Stochastic-indikatorn är uppe på höga nivåer. Det är i och för sig  ingen säljsignal. Guldet skulle kunna fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Däremot kan guldet då tillfälligtvis ha svårare att passera ett starkt motstånd. Man kan då också lättare att få en nedåtriktad rekyl i metallen.

Risken är nu relativt stor att guldet måste ta igen sig och göra en kraftsamlande rekyl innan det orkar etablera sig över 1 800 motståndet.

Gör guldet en nedåtriktadrekyl kan det först och främst komma att testa stödnivåerna kring ca 1 640-1 660.

Om dessa stödnivåer, mot förmodan, inte håller finns det risk att guldet även ska ner och testa stödnivåerna kring ca 1 520.

Agerar man med kortsiktiga strategier kan det därför vara idé att försöka säkra sin vinst här vid ca 1 800. Antingen genom en rak vinsthemtagning eller genom att sätta stop lossen väldigt nära den aktuella kursnivån.

Skulle sedan guldet komma ner till stödnivåerna kring ca 1 640-1 660 kan nya köp övervägas.

Guld (veckodiagram)
Guld Spot (veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto