Home > Analys: Guldpanik…! I den långsiktiga upptrenden

Analys: Guldpanik…! I den långsiktiga upptrenden

Guldet har varit i en stigande trend sedan 2002 och hade en toppnotering på 1913 dollar den 23 aug 2011 och har sedan dess tagit sig ned till som lägst 1355 $ under gårdagen. Det senaste 18 månaderna har guldet handlats i ett bredare handelsintervall vilket bröts på nedsidan under fredagens guld kollaps vilket har utlöst en säljsignal inom den långsiktigt stigande trenden. Ett potentiellt prisobjektiv beräknas som skillnaden i taket och golvet i handelsintervallet vilket ger en möjlig lågpunkt runt 1250 $. En tillbaka gång på 50 % alternativt 61.8 % från swing low till swing high är ett vanligt förekommande fenomen och med all sannolikhet blir det ett fantastiskt köpläge framöver.

Vi skrev tidigare ”om mot förmodan intervallet forceras i första försöket ger det tydliga negativa indikationer framöver och det är sannolikt att guld är på väg att göra mellan 50 – 61.8 % motrekyl av uppgången från 735 $ nivån” det är utifrån detta scenario jag jobbar från, då nedgången varit kontinuerlig och det inte är några som helst tveksamheter att rättvist värde håller på att utforskas vidare på nedsidan.

Stöd finns vid runt 1335 samt 1192 $. Motstånd finns vid 1470 samt 1540 $.

Huvudscenariot är en fortsatt rörelse ned mot 1335 alternativt 1192 $. Det är troligt att en kraftfull motreaktion startas inom kort som kan ta upp guld mot 1470, toppen av ett tidigare värdeområde för att på så sätt arbeta bort det extremt översålda läget.

Det finns ingen brådska med köp då det mesta talar för en nedgång till åtminstone 1335 $ och kanske så lågt som 1192 $ innan det kan bli tal om en ihållande uppgång.

Det är osannolikt att den långsiktiga uppgången för guld är över då det troligtvis kräver att centralbankernas kvantitativa lättnader avslutas och det finns inga tecken på detta i dagsläget, snarare tvärtom. Hausse caset för guld är enligt vår mening intakt.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto