Home > Analys: Hack i upptrenden efter sämre delårsresultat i Trelleborg.

Analys: Hack i upptrenden efter sämre delårsresultat i Trelleborg.

Trelleborg presenterade under torsdagen ett delårsresultat som var något sämre än förväntat, vilket ledde till en kursrekyl som bröt den korta upptrenden. På lång sikt ligger aktien i en stabilt stigande trend med ett flertal stödnivåer i närheten.

Trelleborg aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen då aktien tredubblats från botten runt 41 kr från oktober 2011. Efter en trend accelerering i april 2013 handlades aktien betydligt från det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars glidande medelvärde. Aktien var betydligt överköpt och i behov av en andhämtningspaus.

Under torsdagen presenterades ett delårsresultat som var något sämre än förväntat

” Industrikoncernen Trelleborg redovisar ett resultat före skatt inklusive resultatandel i samriskbolaget Trelleborg Vibracoustic samt jämförelsestörande poster, på 576 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2013 (317). Analytikernas förväntningar låg i genomsnitt på ett resultat före skatt på 603 miljoner kronor, enligt SME Direkt”.

Det sämre delårsresultatet medförde initialt en kraftig nedgång som tog aktien ned för ett test av jämviktsvärdet vid 200 dagars glidande medelvärde där aktien studsade upp kraftigt. Då aktien handlas i närheten av jämviktsvärdet är det överköpta läget bortarbetat. Då ett flertal stödnivåer finns i närheten ser det positivt ut på lång sikt även om den korta upptrenden har brutits.

Aktien har stöd vid 117, 110, 105 samt 100 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 135 kr. Det långsiktigt stigande 200 dagars medelvärde är stigande. . Det kortare 40 dagars medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
21,9 (28,61) 1,6 (1,52) 2,3 (3,50) 2,5 (2,98) 3,00 5,57 52,67
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto