Home > Analys: Hammer Candlestick i Volvo B ger positiva utsikter.

Analys: Hammer Candlestick i Volvo B ger positiva utsikter.

Volvo B aktien har i samband med en bättre delårsrapport och VD byte, forcerat ett handelsintervall där aktien varit fastlåst sedan juli 2011. Så länge som utbrottet förblir intakt finns det goda förutsättningar för en uppgång mot 120 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo aktien har haft en medioker utveckling efter en utlöst säljsignal i slutet av juli 2011, på grund av att aktien varit fastlåst inom ett större handelsintervall mellan 65 och 105 kr. Detta har markant förändrats i samband med att bolaget tidigarelade en delårsrapport den 22 april, som kom in betydligt bättre än förväntat, 4.595 miljoner mot förväntade 3.460 miljoner. Bolaget slog dessutom till med ett vd-byte. Detta fick aktien att stiga kraftigt, förbi motståndet vid intervalltaket, och under explosiv omsättningsökning.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Detta har utlöst en stark köpsignal som fått aktien att stiga till en lokal topp runt 120.40 kr, för att därefter falla tillbaka, i samklang med de senaste dagarnas börsfrossa. Under torsdagen var aktien ner som lägst 106.20 kr, en bit ovanför stödet runt 105 kr, för att stänga på dagshögsta vilket bildat en vändnings candlestick i form av en hammer.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Detta indikerar att botten sannolikt har hittats, och så länge som aktien handlas ovanför 105 kr som omvandlats till ett starkt stöd finns det goda förutsättningar för vidare uppgång mot 120 kr i första hand. Passeras även detta motstånd finns nästa anhalt runt 130 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet d.v.s. en etablering under stödet vid 105 kr sönderslås de positiva utsikterna och förväntan är i detta fall en nedgång mot 90 kr.

Vi rekommenderar ett köp runt mellan 108.50 och 110 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 104 kr. Målkurs sätts konservativt till 120 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt sidledes. Närmaste motstånd finns runt 120 kr.  Närmaste stöd runt 105 kr.

Volvo B handlas på Stockholmsbörsen med symbol VOLV B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto