Home > Analys: ”Hammer” skapar attraktiv risk reward i BillerudKorsnäs.

Analys: ”Hammer” skapar attraktiv risk reward i BillerudKorsnäs.

BillerudKorsnäs aktien uppvisade förra veckan positiva tecken genom bildandet av en ”hammer” vändnings candlestick efter en initial forcering av stödet vid kanalgolvet. Då risken kan placeras snävt i förhållande till potentialen i en vändning uppåt föreslås ett köp runt 124 kr.

BillerudKorsnäs aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanaltaket agerar som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet som ett stöd inför en trendvändning uppåt.

I slutet av 2014 uppvisade aktien en trendacceleration som medförde att aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor. En förnyad kursrusning under 2015 uppvisade samma fenomen, i båda fallen justerades det överköpta läget i form av en fallande kurs.

Aktien har i samband med denna trendjustering kommit ned mot den naturliga vändningsnivån runt kanalgolvet där aktien handlats den senaste månaden. Förra veckan bröt aktien ned genom kanalgolvet men stängde i närheten av vecko högsta vilket innebär att lägre kurser avvisats. Teknisk sett bildades en vändnings candlestick i form av en ”hammer”, vilket ökat oddsen att aktien står inför en vändning uppåt.

Entré köp
124kr
Målkurs
139kr
Nödutgång
118kr

Då risken kan placeras snävt, förslagsvis under 118 kr, i förhållande till potentialen i en trendvändning uppåt föreslås ett köp runt 124 kr. Målkurs sätts till 139 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att forcera 118 kr på nedsidan finns det avgörande stödet runt 115.50 kr som måste hålla för att inte riskera en större trendvändning nedåt.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BILL.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto