Home > Analys: Hammer vändningscandlestick i Getinge!

Analys: Hammer vändningscandlestick i Getinge!

Getinge aktien bildade förra veckan en vändnings candlestick i form av en ”hammer”, vilket öppnar upp för en återhämtning mot 195kr i första hand.

Getinge aktiens långsiktiga kursutveckling har efter en botten runt 77 kr från 2009 de senaste åren övergått till ett bredare handelsintervall mellan 237 och 162kr. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är en placering främst lämplig för kortsiktigt handel då aktien saknar en långsiktig trend att rida på.

Aktien har bortsett från ett falskt utbrott på nedsidan i mitten av oktober 2014 tydligt respekterat intervallbotten runt 162kr som ett stöd.

I början av juli bildades en kraftfull ”hammer” vändningscandlestick efter en initial forcering av stödet med 4kr. I slutet av förra veckan uppvisades på nytt en ”hammer” formation, denna gång efter att ha vänt något ovanför stödet, vilket kanske inte är så konstigt med hänsyn till den kraftfulla köprespons aktien uppvisat under juli månad. Så länge som stödet förblir intakt är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 195kr och på sikt möjligheten av ett test av intervalltaket vid 237kr.

Då risken för bakslag har reducerats föreslår vi ett köp i närheten av fredagens stängningskurs runt 168kr. Målkurs sätts till 194kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 161kr.

Getinge
Entré köp 168kr Ticker GETI B
Målkurs 194kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 161kr P/E 27.4
Senaste 168kr Direkt avk. 1.7%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att falla tillbaka och signifikant stänga under 162kr öppnas det upp för vidare nedgång mot 147kr

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto