Home > Analys: Hansa Medical vänder uppåt!

Analys: Hansa Medical vänder uppåt!

Hansa Medical har efter ett kursfall på 60 % visat begynnande tecken på en vändning då aktien under fredagens handel gjorde ett rejält avstamp från stödet runt 29 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hansa Medical är ett biotekniskt utvecklingsbolag som fokuserar på inflammatoriska sjukdomar. Aktien handlas på First North listan under symbol HMED.

Hansa Medical har varit en riktig underpresterare på börsen efter en parabolisk uppgång som kulminerade i en toppnotering på 70.93 kr. Vid toppen bildades en reversal candlestick i form av en shooting star… aktien har därefter handlats ned kraftigt till en lågpunkt på 28.82 kr, strax under det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200.

Efter en kort period under MA 200, har köparna hittat tillbaka vilket är logiskt då nivån runt 29 kr sammanfaller med taket av den konsolideringsperiod, aktien bröt upp i början av året. Detta har i sedvanlig analysmetodik omvandlats till ett stöd vid test ovanifrån.

OBV som mäter förhållandet mellan uppgångsvolym och nedgångsvolym har med fredagens rejäla avstamp vaknat till liv och så länge som aktien håller sig ovanför 28.82 kr är chanserna goda att vi sett botten för denna gång.

Närmaste nivå på ovansidan är motståndet runt 40 kr vilket ger god potential för ett köp mellan 31.50 till 32 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 28.50 kr. Målkurs sätts konservativt till 39.90 kr med potential mot 50 kr om motståndet vid 40 kr forceras.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 40 kr. Stöd runt 29 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto