Home > Analys: Har vi nått en vändpunkt i Clas Ohlson?

Analys: Har vi nått en vändpunkt i Clas Ohlson?

Clas Ohlson signalerar en vändpunkt efter att kanalbotten lyckades hålla strax över 130 kronor. Två sura nedgångar under 2014 samt 2015 har båda följts av kraftiga uppgångar. Den stora frågan är nu om den tredje nedgången i år, med en nedgång på 25 procent från tidigare nyslaget all time high innebär en vändpunkt, som kan stunda kraftig uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Clas Ohlson har sedan 2013 upplevt en minst sagt slagig resa, med tre högre toppar följt av tre högre bottnar.

Bolagets aktie står nu inför ett viktigt val, när vi nu nått en vändpunkt.

Den första nedgången i mitten av 2014 uppgick till omkring 27 procent. Detta resulterade till att vi fick en uppgång på hela 47 procent fram till efter sommaren 2015.

Den andra stora nedgången på omkring 24 procent resulterade till ytterligare en uppgångsfas på cirka 41 procent.

Vår tredje tunga nedgång uppgår hittills i år till runt 25 procent, och den stora frågan är nu om vi efter stöd från kanalbotten indikerar att vi nått en vändpunkt.

Rent tekniskt ser vi goda möjligheter till att uppnå en målkurs på 154 kronor, men rent statistiskt skulle vi även kunna få avnjuta en uppgång på över 40 procent, vilket skulle resultera till ett nytt all time high strax över 180 kronor.

Stödet vid kanalbotten indikerade även underliggande styrka från köpare, som klev in tydligt i bilden när köpvolymen ökade kraftigt.

Vi har även upplevt en kraftsamling sedan juli då vi under tre veckor fick uppleva större delen av nedgången på 25 procent.

För att bekräfta att vi nått en vändpunkt, behöver vi däremot etablera oss kring 138 kronor, som även blir vår ingångspunkt.

Strax under 138 kronor har tidigare varit en svårslagen prisnivå, och kommer att följas av ytterligare ett motstånd redan vid 147 kronor.

En stor del av den sista nedgången kom i samband med den tidigare svaga rapport. Lägre resultat än vad analytikerna hade förväntat sig på 75.4 jämfört med 82.2 miljoner kronor bidrog till ett negativt sentiment.

Den försvagade norska kronan tillsammans med bolagets etablering i Tyskland påverkade resultatet negativt under kvartalet.

Bolaget som tidigare öppnat butik i Hamburg under maj månad, har nu öppnat sin andra butik i den tyska storstaden i norr under september. Bolaget tyska e-handel lanseras även senare under hösten.

Den 8 september gick bolaget ut med ett pressmeddelande att bolagets vd och koncernchef Klas Balkow på egen begäran har valt att avsluta sitt uppdrag efter nästan tio år inom bolaget.

Clas Ohlson
Entré köp 138.00 kr Ticker CLAS B
Målkurs 154.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 132.50 kr P/E 23.9
Senaste 134.25 kr Direkt avk. 4.3%

 

Vi rekommenderar ett köp kring 138 kr för att invänta en bekräftelse av vår indikerade vändpunkt. Målkursen sätts till 154 kronor, och en nödutgång placeras förslagsvis kring 132.50 kronor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

Clas Ohlson (veckodiagram)

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto