Home > Analys: Hennes & Mauritz i närheten av stöd…

Analys: Hennes & Mauritz i närheten av stöd…

H&M B har testat stödet runt 275 kr i form av begränsningslinjen som sammanbinder bottnarna inom en ”megaphone formation”. Nästa anhalt finns runt 260 kr vilket är av avgörande betydelse för den långsiktigt stigande huvudtrenden.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

HM B aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanaltaket utgör den övre begränsningslinjen och kanalgolvet stöd vid vinsthemtagningsfaser.

I mitten av september 2013 utlöstes en stark köpsignal då aktien forcerade intervalltaket vid 260 kr från ett drygt fyraårigt handelsintervall på ovansidan. Intervalltaket som tidigare utgjort ett motstånd har i sedvanlig analysmetodik omvandlats till ett starkt stöd vilket utgör en långsiktig ingångsnivå för ett köp i första hand.

Skulle aktien visa svaghet genom att forcera 260 kr och stänga signifikant därunder är detta en klart negativ utveckling som indikerar en vändning av den långsiktiga trenden.

På kort sikt finns stöd vid trendlinjen som sammanbinder bottnarna i en ”megaphone formation” runt 276.50 kr, följt av kanalgolvet runt 265 kr. På ovansidan finns motstånd vid 316, 336 samt 355 kr.

Vi har en avvaktande inställning tillsvidare då börsen än så länge inte visat den kapitulation som indikerar en botten.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto