Home > Analys: Hennes & Mauritz i närheten av köpzon.

Analys: Hennes & Mauritz i närheten av köpzon.

HM B utlöste en långsiktig köpsignal då aktien forcerade ett treårigt handelsintervall mellan 180 och 260 kr på ovansidan i september 2013. Nuvarande rekyl har tagit aktien ned i närheten av utbrottsnivån vilket skapar ett köpläge då det tidigare motståndet omvandlats till ett stöd.

HM aktien har under en längre tid handlats i ett bredare handelsintervall vilket låst upp kapital för den långsiktige investeraren. Detta förhållande ändrades i september 2013 då aktien forcerade handelsintervallet med kraft på ovansidan under kraftigt ökad omsättning. En långsiktig köpsignal har utlösts och rekyler är köpvärda framöver.

Prisobjektivet från köpsignalen är skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket ger en potentiell målkurs på 340 kr.

Efter köpsignalen testade aktien den psykologiskt viktiga 300 kr nivån, men har inte lyckats forcera denna, vilket startat en rekyl som tagit ned aktien i närheten av det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd. Nuvarande rekyl visar på en nedgång på drygt 12 % och det finns i dagsläget ingenting som indikerar att detta är något annat än ett normalt återtest av en tidigare köpsignal.

Detta skapar således ett långsiktigt köpläge om aktien fortsätter sin rekyl ned mot stödet runt 254 kr. I samband med köpsignalen uppstod ett gap mellan 250.50 och 255.40 kr vilket kan behöva täckas innan aktien redo för en återgång till den stigande trenden.

Vi rekommenderar ett köp vid 254 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 244 kr. Målkurs sätts konservativt till tidigare toppnoteringar runt 300 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande. Stöd finns runt 254 kr.  Motstånd vid all time highs runt 300 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto