Home > Analys: Hennes & Mauritz redo för uppgång.

Analys: Hennes & Mauritz redo för uppgång.

Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 har planat ut i HM aktien vilket gjort aktien redo för en återhämtning, understödd av utbrottet uppåt från en dubbelbottenformation.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till HM aktien då aktien brutit sig loss på ovansidan efter att ha bildat en dubbelbotten vid 10 års lägsta.

Förutsättningarna för uppgång har den senaste månaden förstärkts då aktien visat tydlig underliggande styrka genom att inte lyckas uppvisa ett bestående säljtryck. Tekniskt sett visas detta genom att de röda staplarna åtföljs av gröna som tar tillbaka större delen av säljtrycket i den föregående stapeln.

Rekylen på runt 10 % efter den kraftfulla uppgången under september har neutraliserat det tidigare överköpta läget vilket gör aktien intressant för ett köp då den kommit ned till stödet runt 154kr. Så länge som aktien på veckobasis avvisar MA 40 vid test ovanifrån har huvudtrenden vänt till stigande.

På nedsidan finns stöd mellan 150-155 följt av MA 40 vid 140kr. På ovansidan finns motstånd vid 173, 188, 200 samt 228kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40.

Hennes & Mauritz B
Entré köp 150-155 Ticker HM B
Målkurs 187kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 144kr P/E 20.1
Senaste 154.40kr Direkt avk. 6.1%

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto