Home > Analys: Hennes & Mauritz uppgången startad.

Analys: Hennes & Mauritz uppgången startad.

H&M  aktien har stått emot förra veckans börsfall på runt 2% vilket ökat oddsen att uppgången mot 173kr startat.

Vi har under föregående vecka köp rekommenderat aktien med bakgrund till ett utbrott på ovansidan från en dubbelbottenformation.

Börsutvecklingen förra veckan var slagig med index nedgång under måndag, onsdag och torsdag vilket resulterade ett fall på runt 2%. HM aktien höll emot bra och lyckades även marginellt stänga positivt vilket indikerar underliggande styrka som stödjer vår positiva grund inställning.

I dagsdiagrammet ser det ut som att brottet ned genom den mindre dubbelbottenformationen vid 155.50kr var falskt, vilket bör ge extra eldunderstöd till på ovansidan då felaktigt positionerade positioner tvingas täckas framöver. Vi rekommenderar återigen ett köp framförallt vid ett återtest av 156kr ovanifrån som nu omvandlats till ett stöd. Forceras 173kr på ovansidan bekräftas en återgång till den stigande trenden från september botten.

På ovansidan finns motstånd vid 173, 188, 200 samt 228kr.

Hennes & Mauritz B
Entré köp 156kr Ticker HM B
Målkurs 187kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 144kr P/E 20.1
Senaste 160.50kr Direkt avk. 6.1%

Aktien handlas över MA 200.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.