Home > Analys: Hennes & Mauritz vid avgörande kursnivå…

Analys: Hennes & Mauritz vid avgörande kursnivå…

HM B har kortsiktigt gått mycket starkt vilket tagit aktien upp mot dubbla motstånd i form av kanaltak. Stänger aktien ovanför den psykologiska 300 kr nivån har den fallande trenden från augusti 2015 brutits.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

HM B aktien handlas inom en fallande trendkanal under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 200. Kanalgolvet utgör ett stöd vid kursfall och kanaltaket som ett potentiellt motstånd vid kursuppgång.

Aktien har efter en högre lägsta notering i början av april gått mycket starkt vilket tagit aktien upp för ett avgörande i form av kanaltaket i den kortsiktigt stigande trendkanalen som sammanfaller med kanaltaket i den långsiktigt fallande trenden. Då aktien är överköpt på kort sikt är oddsen goda att dessa motstånd håller initialt, vilket bör leda till en motreaktion nedåt.

Aktien har ett mindre gap mellan 293.60 och 290.70 kr som kan komma att täckas inom kort…fortsätter den förväntade svagheten finns närmaste stöd runt 273 följt av kanalgolvet vid 266 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför motståndet vid kanaltaket följt av vidare uppgång och en stängning över den psykologiska 300 kr nivån förväntas ett test av det fallande MA 200 runt 308 följt av motståndet runt 311 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 200.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto