Home > Analys: Hexagon återtestade framgångsrikt tidigare motstånd

Analys: Hexagon återtestade framgångsrikt tidigare motstånd

Hexagon forcerade i början av året en långvarig konsolideringsfas på ovansidan och utlöste en köpsignal. Aktien har i januari framgångsrikt återtestat det tidigare motståndet, som omvandlats till ett stöd, runt 205 kr och börjar närma sig prisobjektivet på 235kr.

Hexagon aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med sunda rekyler för att rebalansera sentimentet och möjligöra en ny uppgångsfas. Aktien har nästan tredubblats sedan botten runt 80 kr från oktober 2011 och har med ett nytt utbrott på ovansidan visat att aktien är redo för fortsatt uppgång. Aktien handlas runt all time highs efter ett framgångsrikt test av utbrottsnivån runt 205 kr som omvandlats till ett stöd.

Aktier som befinner sig i en stigande trend och uppvisar en konsolidering runt nya högsta noteringar har goda förutsättningar för en trendande rörelse från ett utbrott. En faktor som är viktig att beakta är hur lång tid aktien befunnit sig i en konsolidering då aktien måste haft tid att samla kraft för att utbrottet skall bli signifikant.

Då den tidigare konsolideringsfasen varat i nästan 7 månader har aktien haft gott om tid på sig för en kraftansamling och därför vore det logiskt om aktien fortsatte vidare uppåt till åtminstone skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet (30kr).

Vi ser en fortsatt attraktiv ingångsnivå runt stödet vid 205 kr för en uppgång mot prisobjektivet runt 235 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 200 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 205 kr samt trendlinje stöd runt 195 kr. Det finns inga naturliga motstånd på ovansidan då aktien handlas på all time highs.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol  HEXA B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
24,5 (23,62) 3,7 (4,32) 3,2 (3,35) 1,2 (1,49) 2,73 9,15 70,96
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto