Home > Analys: Hexagon bekräftar svagheten…

Analys: Hexagon bekräftar svagheten…

Hexagon utlöste en säljsignal från en huvudskuldra toppformation när stödet runt 287 kr gav vika i slutet av juli. Säljarna bekräftade den underliggande svagheten under fredagens handel då aktien vid ett test av 287 kr nivån underifrån, stängde i närheten av dagslägsta.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexagon aktien har i likhet med ett flertal av storbolagen visat en kursaccelerering i början av året som tagit aktien på ett sträckt nivå i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Detta indikerar att aktien är behov av en trendjustering för att möjliggöra en ny uppgångsfas.

Den svaga kursutvecklingen de senaste veckorna indikerar istället att uppgången är över, då aktien i slutet av juli utlöst en säljsignal från en huvudskuldra toppformation.  De negativa utsikterna stärktes vidare under fredagens handel då aktien testade 287 kr nivån underifrån, som omvandlats till ett motstånd, vilket resulterade i en kraftfull reaktion från säljarna då aktien stängde i närheten av dagslägsta.

För er som inlett en blankningsposition i enlighet med rekommendation den 3 aug kan stoppen flyttas ned från 299 till 294 kr.

Nivåer att navigera efter i en förväntad nedgång mot prisobjektivet från huvudskuldra formationen på 232 kr är swing lägsta vid 264 kr följt av stödet runt 254 kr. Huruvida det slutgiltiga målet nås är till stor del beroende på hur aktien reagerar runt ovanstående potentiella stödnivåer.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig ovanför nacklinjen är det först vid en passering av svingtoppen runt 299 kr på ovansidan som det negativa scenariot sönderslås. Denna utveckling förefaller allt mer osannolik speciellt med tanke på den kraftfulla responsen från säljarna under fredagen.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 264 kr. Närmaste motstånd runt 287 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto