Home > Analys: Hexagon har fått starka köpsignaler

Analys: Hexagon har fått starka köpsignaler

Mät- och informationsteknikbolaget Hexagon har i år fortsatt sin starka trend uppåt på börsen. Ska Hexagon B i år kunna nå upp till samma imponerande uppgångstal som förra årets 58,5 procent? Året har i alla fall börjat bra för aktien. Kursuppgången, räknat på kursen i skrivande stund 177 kr, är hittills på 8,5 procent.

Under resan upp har Hexagon B fått ett antal köpsignaler som vi skrivit om i tidigare analyser av aktien. De senaste köpsignalerna kom när aktien gick över den gamla toppnivån från år 2011 på 168 kr och sedan även när motståndet vid ca 175 kr passerades.

De senaste köpsignalerna indikerar en uppgångspotential för aktien till ca 188 kr.

Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktade. Så klart.

Stochastic-indikatorn är emellertid på höga nivåer och visar därmed att aktien är överköpt. Detta är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Skulle dock Hexagon B råka ut för nedåtriktade rekyler så finns det en stark stödnivå redan vid ca 175 kr. Under den så ligger det närmaste stödet vid ca 168 kr men framförallt så är det stödnivån vid ca 162 kr som är mycket viktig.

För skulle Hexagon B etablera sig under stödet vid ca 162 kr får aktien relativt starka säljsignaler. Det är dock inget som ser ut att vara på gång i närtid, men man vet aldrig. Se till exempel hur det gick för Getinge…

Vår rekommendation blir därför att köpa aktien, särskilt om aktien skulle rekylera något till stödet vid ca 175 kr. Sikta sedan på en uppgång till i första hand ca 188 kr. Stop loss om aktien stänger under 172 kr, under 168 kr eller under 162 kr. Allt efter var och ens riskpreferenser. Flytta dock upp stop lossen allt efter som positionen visar mer och mer vinst.

Analys Hexagon
Hexagon B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto