Home > Analys: Hexagon konsolidering i stigande trend

Analys: Hexagon konsolidering i stigande trend

Hexagon aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend. De senaste månaderna har aktien gått sidledes vilket tolkas som en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. Aktien börjar närma sig stöd i form av den stigande trenden vilket skapar ett attraktivt köpläge.

Hexagon-aktien har ett P/E på 21.5 vilket är i linje med bransch genomsnittet på 22.14. Utdelningen är 2.41 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 1.2 %, vilket är i linje med bransch snittet på 1.27 %. Vinst per aktie är hela 9.02 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 190 kr. Motstånd vid de tidigare topparna runt 205 kr.

Hexagon aktien har haft en fenomenal utveckling på börsen sedan botten runt 23 kr från 2009. Aktien har nästan nio dubblats och befinner sig i en tydligt stigande trend.  Sedan ett par månader tillbaka har kraften i uppgången avtagit och aktien har visat mer av en sidåtgående rörelse mellan den stigande trenden och toppar runt 205 kr. Denna konsolidering tolkas som en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång.

Då den långsiktiga trenden är stigande finns ett potentiellt stöd vid trendlinjen runt 190 kr som aktien nu börjar närma sig. Vi ser en fördelaktig ingångsnivå i närheten av detta stöd inför vidare uppgång i aktien. En stop loss placeras förslagsvis en bit under tidigare långpunkt det vill säga under 180 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto