Home > Analys: Hexagon köpsignaler och uppåtgående trender

Analys: Hexagon köpsignaler och uppåtgående trender

Hexagon har fått köpsignaler och ligger i uppåtgående trender. Vill man trots det osäkra börsläget köpa en aktie kan Hexagon vara ett bra alternativ. Stop loss om aktien stänger under 140 kr.

Hexagon har gått starkt på börsen i år. Kursen är, räknat på kursen i skrivande stund 142,3 kr, upp hela 32,3% i år. Detta att jämföra med OMXS30 som gått upp 7,3%. Hexagon har under sommaren sett något tveksam i diagrammen men i samband med stimulanspaketen från ECB, FED och inte minst Kina så har aktien tagit fart.

Hexagon fick en intressant köpsignal när aktien etablerade sig över motståndsnivån vid ca 140-141 kr i början av september. Skulle aktien nu också orka över motståndsnivån vid ca 150 kr så ser det ut som om aktien ska upp och testa motståndsnivån vid ca 168 kr.

Både de långa trenderna och de kortare pekar för närvarande uppåt för aktien.

Stochastic-indikatorn är på relativt höga nivåer och indikerar därmed att aktien är överköpt. Detta är dock ingen säljsignal i sig självt. En aktie kan fortsätta vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Däremot så är aktien då lite känslig för störningar och kan lättare göra nedåtriktade rekyler. Dessa borde dock kunna fångas upp i stödområdet kring 140 kr.

Skulle Hexagon etablera sig under stödområdet kring ca 140 kr får aktien emellertid en säljsignal. Det skulle till exempel kunna orsakas av en rapportbesvikelse den 26 oktober eller om börsen i sin helhet blir väldigt svag. Se gårdagens analys av OMXS30.

Risken är då stor att aktien minst ska ner till stödområdet vid ca 129 kr eller till den uppåtriktade trendlinjen som i dagsläget ligger vid ca 123 kr.

Vill man trots det något osäkra läget på börsen köpa en aktie så kan Hexagon vara ett bra alternativ. Sikta på uppgångar till ca 150 kr eller ca 168 kr. Stop loss om aktien stänger under 140 kr.

Analys Hexagon
Hexagon (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto