Home > Analys: Hexagon laddar för fortsatt uppgång…

Analys: Hexagon laddar för fortsatt uppgång…

Hexagon har fått uppleva en trevlig uppgång efter vår tidigare köprekommendation i början av december, och mycket riktigt klev säljare in i bilden efter passering av 338 kronor enligt väntat. En kraftsamlingsfas har bildats de senaste tre dagarna strax under MA 100, varpå en etablering över detta medeltal öppnar upp för fortsatt resa vidare norrut.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Redan i början av december såg vi underliggande styrka för vidare uppgång, efter att tidigare i slutet av oktober fått uppleva en kraftig nedgång från toppen kring 380 kronor.

Resan fortsatte mycket riktigt vidare norrut, för att efter kortfattad passering av MA 100 uppnå en högsta prisnivå på 348.40 kronor sedan det tidigare stora raset.

Att vi inte får en rekyl av lite mer kraftigare karaktär vid MA 100 som ofta kan ske, indikerar att vi har en underliggande styrka som uppvisar signaler på att vi kan vara på väg att fortsätta vidare norrut, efter att kraftsamlingen avklarats.

Ett utbrott och etablering över MA 100 vid omkring 345 kronor, öppnar upp vägen för en fortsatt resa vidare norrut mot vår målkurs 370 kronor.

Vid vår målkurs 370 kronor, räknar vi med en slagig handel, varpå det kan vara läge att plocka hem sin vinst.

Under resans gång kommer vi att möta säljare längst vägen, och då primärt vid omkring 355 kronor, innan vi räknar med att resan fortsätter vidare norrut.

Att vi tydligt etablerats över MA 200 efter tidigare bottenfisket, ger ytterligare en positiv pusselbit då detta medeltal ofta ses som en vägledning vid etablering under som över.

Oron kring Hexagons vd Ola Rollén har tydligt försvunnit från bilden, gällande misstankarna av insiderhandel som var den triggern som orsakade den stora nedgången i slutet av oktober.

Som vi skrev i vår tidigare analys för lite mer än en månad sedan så har Ola Rollén styrelsens fulla stöd, och även Hexagons advokater samt oberoende juridiska experter i Norge som tagit del av åklagarens underlag i utredningen, påpekar att misstankarna saknar grund och att man anser att Ola Rollén därmed bör frias helt från misstankarna i ärendet.

Flera riktkurser har även justerats upp, och minst två banker ser uppgång till över till tidigare all time high 380 kronor.

I linje med föregående analys ser vi fortsättningsvis att ”ett friande skulle kunna bli en ordentlig katapult för aktien”, samt även om detta mot förmodan inte sker finns möjligheter på ytterligare förvärv som kan lyfta bolagets aktie vidare norrut.

Hexagon
Entré köp 345.00 kr Ticker HEXA B
Målkurs 370.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 337.00 kr P/E 22.6
Senaste 342.00 kr Direkt avk. 1.2%

 

Ett köp rekommenderas vid etablering över MA 100 för att bekräfta en fortsatt resa vidare norrut vid 345 kronor. Målkursen uppjusterar vi till 370 kronor från tidigare 350 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 337 kronor.

Hexagon noteras för närvarande över MA 50 och MA 200, samt strax under 100 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B.

Analys: Hexagon laddar för fortsatt uppgång…

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto