Home > Analys: Hexagon ovanför balanspunkt….

Analys: Hexagon ovanför balanspunkt….

Hexagon aktien har testat igenom stödet runt 408kr… men stängt därovan vilket öppnar upp för ett test av tidigare toppnotering.

Hexagon aktiens långsiktigt stigande trend har övergått till ett bredare handelsintervall mellan 445kr och 377kr. Aktien handlas med god marginal ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet i form av MA 200 dagar vilket gör att vi siktar in oss på köpsignaler i första hand.

Sedan mitten av juni har 408kr nivån agerat som vägskälet mellan bull och bear, då aktien forcerat denna nivå på nedsidan och efter omfattande test under juli och oktober cementerat denna nivå som ett motstånd vid test underifrån. I slutet av oktober bröt aktien igenom på ovansidan under kraftigt stigande omsättning och har därefter bekräftat att nivån på nytt omvandlats till ett stöd. Så länge som aktien fortsätter att avvisa denna nivå är oddsen goda att aktien på nytt testat tidigare toppnoteringar vilket gör att ett köp i närheten av 408kr har en sund risk kontra uppgångspotential.

Vi rekommenderar ett köp mellan 408-410kr. Nödutgången placeras vid en daglig stängning under 399kr. Målkurs sätts till 435kr.

Skulle aktien återigen signifikant stänga under 408kr förväntas en tillbakagång ned mot 382kr i första hand.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 2000 dagars glidande medelvärde.

Hexagon
Entré köp 408-410kr Ticker HEXA B
Målkurs 435kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 399kr P/E 26.8
Senaste 412.90kr Direkt avk. 1.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto