Home > Analys: Hexagon testar stödet framgångsrikt

Analys: Hexagon testar stödet framgångsrikt

Hexagon forcerade i början av året en långvarig konsolideringsfas på ovansidan och utlöste en köpsignal. Rekylen på Stockholmsbörsen har tagit aktien ned för test av stödområdet runt 205 kr som visat sig hålla efter ett flertal test. Vi räknar med ett test av tidigare toppnoteringar inom kort.

Hexagon aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med sunda rekyler för att justera sentimentet och möjligöra nya kursstegringar. Aktien har nästan tredubblats sedan botten runt 80 kr från oktober 2011 och har med ett nytt utbrott på ovansidan visat att aktien är redo för vidare uppgång.

Då den tidigare konsolideringsfasen varat i nästan 7 månader har aktien haft gott om tid på sig för en kraftansamling och därför vore det logiskt om aktien fortsatte vidare uppåt till åtminstone skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet (30kr).

Vi har i analys 21 januari, poängterat att en eventuell rekyl ned för ett återtest av det tidigare motståndet runt 205 kr skulle utgöra ett idealiskt köpläge för en uppgång mot målkursen på 235 kr (205+30). Med facit i hand bottnade aktien ur runt detta stöd och är nu på väg upp mot tidigare toppnoteringar.

Aktien lämnar delårsresultat imorgon tisdag kl 08.00

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 205 kr samt trendlinje stöd runt 190 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 223 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol  HEXA B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
24,4 (19,61) 3,6 (4,73) 3,1 (3,46) 1,1 (1,44) 2,41 8,79 68,89
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto