Home > Analys: Hexagon vid viktiga nivåer

Analys: Hexagon vid viktiga nivåer

Hexagon B ligger i ett tradingintervall mellan ca 121 kr och ca 141 kr. Redan här vid ca 128 kr har dock aktien en viktig stödnivå som är väl värd att bevaka.

Hexagon B har stått emot nedgångarna de senaste veckorna relativt väl. Hittills i år har också aktien gått upp med hela 25,9%, räknat på kursen i skrivande stund på 129,5.

Den långa trenden för Hexagon B, som vi definierar som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, som har varit nedåtlutad sedan augusti förra året har nu börjat flacka ur. 200 dagars kurvan ligger också alldeles över stödnivån vid ca 110 kr. Den förstärker därmed betydelsen av denna stödnivå. Andra viktiga stödnivåer för Hexagon B är vid ca 128 kr, ca 121 kr.

Skulle den viktiga stödnivån vid ca 110 kr underskridas ser det ut som om att aktien ska ner och testa det kluster av stödnivåer som finns kring 78-90 kr.

Den kort trenden är förnärvarande oregelbunden. Detta som ett resultat av att Hexagon B har pendlat inom intervallet 121-141 kr de senaste månaderna.

Hexagon B får viktiga tekniska signaler om aktien etablerar sig utanför detta intervall.

Således får Hexagon B en tydlig köpsignal om den stänger över motståndet vid 141 kr. Fast gärna ska aktien också stänga över 142 kr för att vi ska få en köpsignal som man kan lita på. Där har vi nämligen en gammal motståndsnivå som tyvärr inte syns i dagsdiagrammet nedan.

Stänger Hexagon B under stödet vid ca 121 kr får aktien alltså istället en tydlig säljsignal. Då ser det ut som om det viktiga stödet vid ca 110 kr kommer att testas.

Men redan om aktien stänger under stödet vid ca 128 kr får den en mindre men ändå relativt viktig säljsignal. Aktien bryter i så fall både en horisontell stödnivå samt en uppåtgående trendlinje. Potentialen på den signalen är ned till 121 kr stödet.

Vi har tidigare rekommenderat blankning av Hexagon B med stop loss om aktien stänger över 141 kr. Se vår analys av Hexagon den 22 mars. Då trenderna för börsen rent generellt sett är nedgåtriktade, se vår till exempel vår analys av OMXS30 den 4 maj, så är risken stor att Hexagon B bryter ur sitt tradingintervall på nedsidan.

Vi fortsätter därför att rekommendera blankning av Hexagon och då gärna på eventuella uppgångar. Men det är då viktigt att vara nogrann med sin stop loss-hantering. Stop loss om aktien stänger över 141 kr.

För att vi ska ge en köprekommendation på Hexagon B behöver aktien i nuläget stänga över 142 kr. Stop loss i så fall om aktien stänger under 135 kr.

Hexagon B (Dagsdiagram)
Hexagon B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.