Home > Analys: Hexagon visar styrka

Analys: Hexagon visar styrka

Hexagon forcerade i början av året en långvarig konsolideringsfas på ovansidan och utlöste en köpsignal. Rekyler betraktas som köpvärda speciellt i närheten av det tidigare motståndet som omvandlats till ett stöd runt 205 kr.

Hexagon aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med sunda rekyler för att rebalansera sentimentet och möjligöra en ny uppgångsfas. Aktien har nästan tredubblats sedan botten runt 80 kr från oktober 2011 och har med ett nytt utbrott på ovansidan visat att aktien är redo för vidare uppgång.

Då den tidigare konsolideringsfasen varat i nästan 7 månader har aktien haft gott om tid på sig för en kraftansamling och därför vore det logiskt om aktien fortsatte vidare uppåt till åtminstone skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet (30kr).

En eventuell rekyl ned för ett återtest av det tidigare motståndet runt 205 kr utgör ett idealiskt köpläge för en uppgång mot målkursen på 235 kr (205+30). En stoploss placeras förslagsvis under 200 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 205 kr samt trendlinje stöd runt 190 kr. Det finns inga naturliga motstånd på ovansidan då aktien handlas på all time highs.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol  HEXA B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
25,5 (18,43) 3,8 (5,15) 3,3 (3,68) 0 (1,1) 2,41 8,79 68,89
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto