Home > Analys: Hexpol kraftansamlar inför utbrott!

Analys: Hexpol kraftansamlar inför utbrott!

Hexpol handlas i slutfasen av en huvudskuldra bottenformation inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. Aktien är köpvärd runt stödet vid 81.50kr inför ett förmodat utbrott på ovansidan.

Hexpol aktien handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend sedan februari 2009.

I slutet av 2014 och början av 2015 uppvisade aktien en trendaccelerering på ovansidan vilket var en positiv utveckling samtidigt som det indikerade början av slutet av en rörelse då aktien kommit på en mycket sträckt nivå i jämförelse med de långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Denna överköpthet har det senaste året helt utraderats då aktien under 2015-16 visat på en sidåtgående utveckling.

Aktien handlas nu inom ett väl definierat sidåtgående handelsintervall mellan 80 och 96 kr där aktien efter ett falskt utbrott på nedsidan under januari handlas tillbaka in i konsolideringen. Detta är en positiv utveckling som förstärkts genom bildandet av en potentiell huvudskuldra bottenformation. Så länge som aktien handlas ovanför 80 kr förväntas ett utbrott på ovansidan vilket gör att vi är intresserade att köpa aktien så nära denna begränsningslinje som möjligt.

Skulle aktien fortsätta föregående veckas rekyl ned mot 81.50kr föreslås ett köp då risken kan placeras snävt i förhållande till uppgångspotentialen. Vill man försäkra sig om att inte missa en potentiell uppgång kan man istället köpa runt gårdagens stängningskurs men får då acceptera en betydligt vidare stoploss. Målkurs sätts till 95.50kr med reservation för betydligt högre kurs om aktien stänger signifikant därovan.

Entré köp
81.50kr
Målkurs
95.50kr
Nödutgång
78kr

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under 80kr finns närmaste stöd vid 75.50 följt av 72kr. Bryts 96kr på ovansidan indikeras en uppgång mot 120kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto