Home > Analys: Hexpol på väg mot all time highs!

Analys: Hexpol på väg mot all time highs!

Hexpol har forcerat motståndet runt 92kr för första gången på 18 månader vilket öppnar upp för vidare uppgång och ett test av all time highs vid 102kr.

Hexpol aktien handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend sedan februari 2009.

I slutet av 2014 och början av 2015 uppvisade aktien en trendaccelerering på ovansidan vilket var en positiv utveckling samtidigt som det indikerade början av slutet av en rörelse då aktien kommit på en mycket sträckt nivå i jämförelse med de långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Denna överköpthet har det senaste året helt utraderats då aktien under större delen av 2015 och 2016 visat en sidåtgående utveckling.

I början av 2016 forcerades MA 200 signifikant på nedsidan men aktien har därefter inte uppvisat den förväntade svagheten genom att uppvisa en ovilja att få fotfäste på nedsidan efter ett brott av stödet vid kanalbotten i den stigande huvudtrenden.

Aktien har sedan slutet av december visat teknisk styrka genom att forcera motståndet vid 82kr och etablera sig ovanför MA 40 veckor. I början av april förstärktes den tekniska bilden genom att aktien lyckades forcera motståndet vid 92kr för första gången på 18 månader vilket utgör sista anhalten inför ett test av all time highs runt 102kr.

Vi ser eventuell rekyl ned för ett test av 92kr ovanifrån som ett attraktivt köpläge inför ett förmodat test av tidigare toppnoteringar då risken kan placeras snävt i förhållande till potentialen för vidare uppgång. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 89kr. Målkurs sätts till 101kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghetstecken genom att signifikant stänga under 92kr anses utbrottet vara falskt med åtföljande nedgång understödd av utbrottshandlare som är felaktigt positionerade, mot i första hand 85kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Hexpol
Entré köp 92-93kr Ticker HPOL B
Målkurs 101kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 89kr P/E 22.9
Senaste 94.35kr Direkt avk. 5.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto