Home > Analys: Hexpol vid motstånd.

Analys: Hexpol vid motstånd.

Hexpol aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend. Den nuvarande rekylen håller på att avslutas då aktien gjort en högre lägsta notering ovanför 200 MA. Passeras motståndet vid 610 kr räknar vi med ett test av årshögsta runt 655 kr.

Hexpol aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar varvas med rekyler för att justera sentimentet och möjligöra nya sunda uppgångsfaser. Aktien har åstadkommit en fenomenal 25 dubbling sedan botten runt 20 kr från 2009.

Det finns inga indikationer på att uppgången är över då kursdiagrammet fortfarande visar en stadig sekvens av stigande lågpunkter bortsett från en lokal botten vid 554 kr.

Aktien visade en toppnotering på 655 kr under juli månad och som lägst handlats i 554 kr och håller för närvarande på att beta av motståndet runt 610 kr. Det finns goda förutsättningar att detta motstånd forceras då aktien visat en positiv underton genom en högre lägsta notering ovanför det långsiktigt stigande 200 MA. Passeras 610 kr signifikant är det ett styrketecken och utgör en fördelaktig ingångsångsnivå för långsiktiga innehav för ett förmodat test av tidigare toppnoteringar runt 655 kr.

Vi rekommenderat ett köp runt 610 kr efter att aktien först noterats i minst 620 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 600 kr. Målkurs blir i första hand tidigare toppnoteringar runt 655 kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande 200 MA. Det kortsiktiga 40 MA är fallande. Närmaste motstånd 610 kr följt av 655 kr. Närmaste stöd runt 560 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol  HPOL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto