Home > Analys: H&M är på väg att utmana sina toppnivåer

Analys: H&M är på väg att utmana sina toppnivåer

H&M har under juni haft en kraftig uppgång från 207 kr till som mest 247,4 kr. Aktien handlas i skrivande stund på 243,5 kr. Det var givetvis i anslutning till sin starka rapport den 20 juni som aktien fick ett extra kraftigt lyft, men redan dagarna innan rapporten fick H&M den köpsignalen vi skrev om i vår analys av H&M den 7  juni.

Vi hade då skrivit att vi först och främst siktade på en uppgång till motståndsnivån vid 240-242 kr. Nu ser dock aktien så stark ut att den borde kunna nå motståndsnivån kring 252 kr utan problem.

Skulle sedan H&M även orka etablera sig över 252 kr så siktar vi på att aktien ska upp och testa sin högsta nivåer vid 261 kr som aktien var uppe på i september 2010.

Både den långa och den korta trenden för H&M är uppåtriktade.

Stochastic-indikatorn visar på ett överköpt läge. Detta är dock ingen säljsignal i sig själv då en aktien kan forsätta vara överköpt under en lång tid om den kommit in i en stark trend.

Vill man vara försiktig så rekommenderar vi att man använder sig av en stop loss på nya och gamla innehav om att aktien stänger under 238 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

H&M (Dagsdiagram)
H&M (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto