Home > Analys: H&M B står inför ett kortsiktigt avgörande.

Analys: H&M B står inför ett kortsiktigt avgörande.

H&M B närmar sig i rask takt motståndet runt 295.50 kr vilket är vägskälet mellan bull och bear på kort sikt. En forcering öppnar upp för fortsatt uppgång mot 309 följt av 315 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

HM aktien har efter bildandet av en hanging man (doji)  candlestick formation mitten av augusti 2015 utvecklats svagt och handlas i en fallande huvudtrend. Det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200 har en negativ lutning och agerar som ett motstånd vid fortsatt kursuppgång framöver.

Aktien handlas i en fallande trendkanal, där aktien efter en motreaktion vid kanalgolvet bildat en högre lägsta notering vilket ger en positiv underton samtidigt som en potentiell huvudskuldra bottenformation är under bildande.

På kort sikt står aktien inför ett avgörande då 295.50 kr är ett motstånd samtidigt som det utgör nacklinjen i den kortsiktiga bottenformation. En passering genom 295.50 kr på ovansidan utlöser en mindre köpsignal som har förutsättningar att ta aktien upp mot 309 följt av 312-315 kr.

Skulle aktien misslyckas med ett genombrott d.v.s testa igenom nivån men stänga därunder uppstår en kortsiktig swing möjlighet för nedgång mot 270 kr.

Då huvudtrenden är fallande är oddsen bättre för säljsignaler, vilket ofta framställs genom misslyckade utbrottsförsök på ovansidan.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto