Home > Analys: H&M kortsiktigt utrymme finns på uppsidan.

Analys: H&M kortsiktigt utrymme finns på uppsidan.

Klädbolaget Hennes & Mauritz inledde september månad i positiva tongångar. En tydlig balansgång har pågått inom 215-220 kronor, varpå underliggande momentum pekar på utbrott för vidare uppgång. Kortsiktigt utrymme finns på uppsidan, med låg risk kontra reward…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

H&M har innevarande året haft en bitter resa, och backat mer än -14 procent sedan årsskiftet.

Bolagets aktie har gått från att handlas kring 275 kronor slutet av 2016, till att studsa vid omkring 200 kronor början av september.

Allt ifrån att försäljningssiffror varit under förväntan, till att reor oroat, och allt mer styrketecken på näthandel från konkurrenter, ställer oro bland investerare.

Efter tidigare kortfattade handel under MA 50 och 100, ser det nu snarare ut som att vi laddar inför nya tag, ändock korta sådana.

Om H&M bara lyckas bita sig fast vid omkring 220 kronor, genom att framförallt stänga över denna prisnivå, talar mycket för att vi kan komma att få ett allvarligt utmanande av 200 dagars glidande medelvärde.

Ett köpläge kliver fram i ett sådant läge vid 220 kronor, varpå vi ser en uppgång till vår målkurs 235 kronor möjlig. Ett så kallat case med låg risk kontra reward.

Under resans gång behöver vi dock lyckas ta ett kliv över MA 200, annars är risken för att vi på nytt kommer studsa tillbaka till 220 kronor. I ett sådant läge skulle vidare svaghet även oroa, varav stop loss förslagsvis kan placeras vid 215 kronor, eftersom risken då ökar betydligt för en nedgång till stödområdet vid omkring 205-200 kronor.

H&M smygstartade rapportsäsongen den 28 september, genom att redovisa ett rörelseresultat på 4.939 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2016/2017.

Förväntningarna enligt analytikerkåren låg på ett rörelseresultat omkring 4.901 miljoner kronor, medan bruttomarginalen som kom in på 51.4 procent var under väntade 51.6 procent.

I samband med rapporten framgick det samtidigt att bolaget sett en “viss avmattning” i försäljningen slutet av september, samtidigt som höstkollektionen fick en bra start efter sommarens “offensiva sommarrea”.

Bolagets aktie handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

Analys: H&M kortsiktigt utrymme finns på uppsidan.

Hennes & Mauritz
Entré köp 220.00 kr Ticker HM B
Målkurs 235.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 215.00 kr P/E 19.9
Senaste 217.90 kr Direkt avk. 4.5%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto